Sayfalar

20 Mayıs 2013 Pazartesi

EN BÜYÜK EDEBİYATÇI O'DUR

“Görmedin mi Allah güzel bir sözü nasıl misal getirdi? (Güzel bir söz), kökü sağlam, dalları göğe yükselen bir ağaç gibidir. Bu ağaç Rabbinin izniyle her zaman meyvesini verir. Öğüt alsınlar diye Allah insanlara misaller getirir.” (İbrahim: 24, 25)

“İnkâr edenlere gelince; onların amelleri ıssız bir çöldeki serap gibidir. Susamış kimse onu su sanır. Yanına geldiğinde hiçbir şey bulamaz. (Tıpkı bunun gibi kâfir de hesap günü amellerinden bir şey bulamaz). Ancak Allah’ı yanında bulur da Allah onun hesabını tastamam görür. Allah, hesabı çabuk görendir.

Yahut (inkârcıların küfür içindeki hâlleri) derin bir denizdeki karanlıklar gibidir. (Bir deniz ki) onu dalga üstüne dalga kaplıyor, üstünde de bulutlar var. Karanlıklar üstüne karanlıklar… İnsan, elini çıkarsa neredeyse onu bile göremez. Kime Allah nur vermezse, onun için nur diye bir şey yoktur.” (Nûr: 39, 40)

Ve bazı insanların makale, şiir, roman gibi birçok şeyi okuyup da yaratıcının indirdiği, her yönüyle mucizevi bir kitap olan Kuran'ı es geçmesi ne kadar da hayret vericidir!

1 yorum:

  1. Adsız15.1.16

    Ayetin üstüne ayetten gayri ne söylenebilir
    "Anla" dan başka.
    https://www.youtube.com/watch?v=NBTbb9nbCK4

    YanıtlaSil